Tots contra el tancament del Col·legi el Roser

Dijous, 10 de març de 2022 a les 15:00

El dissabte passat, 5 de març, famílies, professors i alumnes del Col·legi El Roser de Sant Julià de Vilatorta es van concentrar al pati del Col·legi per protestar contra el tancament sobtat del centre. La concentració va rebre el suport de l'equip de govern, de la diputada Alba Camps, del senador Josep Maria Reniu i de la directora dels Serveis Territorials d'Educació, Gemma Boix. Lamentablement, algunes persones van proferir crits contra l'Ajuntament, cosa que l'equip de govern considera inadmissible perquè qui ha de donar explicacions són els gestors del centre, que depèn d'una Fundació privada, i que no eren presents a la manifestació.

Segons l’Associació de Famílies d’Alumnes, la família Bofill, propietària de l’edifici, va decidir de manera unilateral tancar l’escola i canviar l’ús de l’edifici del Roser, que fa 125 anys que s’utilitza com a centre educatiu i que ha acollit a moltes generacions de vilatortins i vilatortines. El Roser depèn de la Fundació Puig i Cunyer i un patronat que la gestionen, que son qui ha pres la determinació final de tancar-la.

Les famílies, han començat a lluitar per revertir la situació i dubten que l'altra escola del poble pugui absorbir tots els infants el curs vinent.

L’alcalde, Joan Carles Rodríguez, es va apropar a les concentracions per parlar amb les famílies dels alumnes, i també amb els propis alumnes.

L’Ajuntament farà tot el que tingui a les seves mans per salvar l’escola i considera que és vital pel poble mantenir la línia d’ESO que fa el Roser. 

L’alcalde de Sant Julià de Vilatorta, Joan Carles Rodríguez, s’ha compromès a fer tot el possible per salvar el Roser, assegurant que és un problema de "mala gestió" per part de la fundació des de fa anys.

Ara el més urgent és conèixer la situació econòmica real del centre per poder explorar totes les vies, ja que la fundació té més patrimoni al municipi. Però per això cal anar a la una i fer pinya amb l'AFA per poder saber quina és la situació real. L’Ajuntament s’ha compromès a veure si encara hi ha una possible viabilitat pel centre.

Des del Departament d'Educació s'ha garantit que cap alumne de primària de l'escola es quedarà sense plaça si es vol optar per anar a l'escola pública Bellpuig -al mateix municipi-, o a l'institut de Calldetenes, pel que fa a la secundària. Educació, però, encara no sap quants alumnes aniran a un o altre centre, cosa que fa difícil poder planificar les ampliacions de places als centres que els han de rebre. En aquest sentit, creuen probable que hi hagi famílies que continuïn apostant per un projecte privat-concertat en un altre centre de la zona, com podria ser Tona, Taradell o Vic.

Darrera actualització: 10.03.2022 | 17:10