Us animem a col·laborar amb fotosvilatorta.cat

Dimecres, 20 d'octubre de 2021 a les 07:00

Com indica el seu nom, la pretensió de fotosvilatorta és ser un arxiu on guardar de manera classificada i etiquetada un fons fotogràfic de Sant Julià i la seva gent, també de temes que poden tenir interès des del punt de vista cultural, esportiu, polític, etc. 

En quan al temps, ens interessem en esdeveniments actuals, dels últims anys i també de material fotogràfic antic que visualitzi l'evolució del poble, els costums i la gent. No té la pretensió de suplir un arxiu municipal.

Pot semblar una mica agosarat pretendre fer un arxiu de fotografia quan tots fem fotos de tot i en tot moment, la qüestió és com compartir-ho sense perdre'ns en aquest mon digital, on tots tenim milers de fotos en els mòbils, els ordinadors i a la xarxa. El plantejament bàsic és facilitar l'accés a les fotos que es van fer en un moment determinat i que poden ser d'interès a posteriori per alguna raó. L'agrupació per entrades, les etiquetes, així com el cercador, en faciliten la recerca.

És simplement un arxiu de la vida quotidiana sense pretensions, no un aparador de fotos de llocs meravellosos o de fotos d'estudi, per això ja hi ha diferents aplicacions i plataformes per penjar-les i compartir-les. L'accés a l'arxiu és públic, accessible des de qualsevol aparell amb accés a Internet a l'adreça www.fotosvilatorta.cat.

Estem oberts a la col·laboració de tothom. Es fa difícil poder estar en tots els actes que es realitzen durant l'any i gràcies als mòbils que tots portem a sobre, és relativament fàcil fer fotos amb una bona qualitat. Un cop fetes, amb un plis les podeu enviar al correu fotos@fotosvilatorta.cat i amb un termini curtet de temps les tindreu publicades com indiquem en l'apartat INSTRUCCIONS.

Com destriar el que pot ser d'interès per fotosvilatorta? La resposta és simple, qualsevol fet que la imatge en sigui testimoni, una celebració, un acte, una trobada, etc que es faci al poble o bé que fora del poble hi participi gent de Sant Julià.

fotosvilatorta és el dipositari del material fotogràfic, les persones que l'han cedit són les propietàries i les que decideixen quin ús se'n pot fer, bàsicament si es poden entregar còpies sense la marca d'aigua a petició d'algú interessat.

Un des objectius que ens hem plantejat ara és recopilar aquelles fotos que estan en els calaixos de les cases, que s'han anat passant d'una generació a l'altra i que corren el perill d'anar a parar al contenidor groc. Per aixà hem creat agrupacions de fotos històriques que anomenem Arxius, per exemple: “Arxiu Villa Carmen”, “Arxiu família Carrera Busquets”, “Arxiu Font Gelis – Cal Carreter”, “Arxiu Santi Riera”, '”Arxiu Joan Rodríguez Riera” digitalitzat a partir de uns 800 negatius realitzats els anys 1980. El valor afegit que aportem és la digitalització d'alta qualitat que us podem entregar al tornar els originals en paper.

Ens trobareu també a instagram on publiquem alguna de les fotos que anem incorporant a l'arxiu.

Us animem que visiteu el web i encara més que hi col·laboreu.

Darrera actualització: 21.10.2021 | 14:42