Pla de mobilitat d'estacionaments del centre de Sant Julià de Vilatorta

Dilluns, 1 de setembre de 2014 a les 09:09

El passat dilluns 1 de setembre va entrar en vigor la zona d’estacionament limitat gratuït (zona blava) al centre del poble amb l’estacionament limitat a una hora i mitja, amb senyalització horària dins el cotxe. Per indicar l'hora d'arribada del vehicle, es pot indicar amb un paper qualsevol o amb els rellotges que reparteixen els comerços del poble

La mesura s'emmarca en el "Pla de mobilitat d'estacionaments del centre de Sant Julià de Vilatorta", que pretén posar a disposició dels usuaris del centre del poble més aparcaments lliures en horari comercial. La zona blava funcionarà en dies laborables, de dilluns a divendres de 9 a 13 h i de 17 a 20 h, i els dissabtes de 9 a 13 h. En aquests horaris caldrà indicar l'hora d'arribada a l'estacionament. Per fer-ho, es pot indicar amb un paper qualsevol o amb uns pràctics rellotges que repartiran els comerços del poble. El control que es compleixi el nou Pla de mobilitat s’efectuarà per part dels agents del Servei de vigilància municipal.

Els carrers que seran de zona blava, que ja estan degudament indicats, són els següents:
-Carrer de Núria
-Carrer de l’Església
-Carrer de Puig-l’agulla
-Carrer del Centre, entre el carrer Coll de Romegats i l’avinguda Nostra Senyora de Montserrat.
-Carrer dels Marquesos de Vilallonga, entre el carrer de Núria i la Botiga nova.
-Carrer del compositor Ramon Victori.

També s'han senyalitzat noves zones de càrrega i descàrrega, en les quals es prohibirà l'estacionament de 8 a 13 h i de 16 a 20 h. Així mateix, s'ha habilitat un aparcament per a minusvàlids al carrer de Núria, davant de Can Sunyer.

L'Ajuntament també ha creat un espai amb unes 30 places d'aparcament al centre del poble, en el solar a la cantonada de l’avinguda de Jaume Balmes amb el carrer dels Marquesos de Vilallonga. D'aquesta manera, qui ho prefereixi podrà continuar estacionant el vehicle al centre del poble sense limitació horària.

El Pla de mobilitat té com a objectiu que hi hagi una rotació més ràpida en els vehicles que diàriament aparquen al centre del poble, per tal de facilitar l'accés a la zona comercial de Sant Julià. També es vol regularitzar l’estacionament incontrolat i no permès, especialment de la zona comercial de l’avinguda Nostra Senyora de Montserrat, i evitar les parades prohibides que efectuen alguns vehicles, gràcies a l'habilitació de noves zones de càrrega i descàrrega.

L’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta imposarà una moratòria d'infraccions durant el mes de setembre, per tal que els ciutadans s'acostumin a la nova mesura.

Darrera actualització: 04.09.2014 | 09:45