L’Ajuntament dona un ajut de 16.000 euros al Col·legi El Roser per promoure la legalització de les instal·lacions

Dimarts, 20 de desembre de 2022 a les 08:00

L’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta ha concedit a la Fundació Puig i Cunyer una subvenció de 16.000 euros per promoure la legalització de les instal·lacions. 

Això ha estat possible per la bona comunicació amb el nou patronat, que va organitzar una visita oficial a les instal·lacions on va convidar expressament a una delegació de l’Ajuntament formada per l’alcalde, la tinent d’alcalde Cristina Suñén, la regidora d’Urbanisme Montse Piqué, l’arquitecta municipal, Anna Dot, i l’enginyer municipal, Enric Aparicio.

A la visita el nou president de la Fundació, Jordi Ballbé, mostrà la màxima predisposició per procedir a la legalització de les instal·lacions, emmarcada en una voluntat del nou patronat d’encetar una política ambiciosa d’inversions al Col·legi, per exemple en la coberta. L’alcalde, per la seva part, explicà que l’Ajuntament sempre s’ha mostrat flexible i molt col·laborador per resoldre aquest tema, i que ara amb el nou patronat això no seria diferent, i més quan es mostra una voluntat real d’afrontar el problema.

Per això l’Ajuntament ha tirat endavant aquest ajut al Col·legi. Aquesta subvenció ja fou oferta a l’anterior director general l’any 2019. L’import ve donat perquè, a causa de la gestió de l’anterior patronat, el Col·legi va perdre el dret a l’exempció de l’Impost de Béns Immobles en varis exercicis. L’Ajuntament llavors va oferir donar aquesta subvenció pública, però, com és lògic, estava obligat per llei a justificar a canvi de què es donaven els diners. L’acord era destinar-ho a accions per la legalització de les instal·lacions. L’anterior patronat preferí no acceptar l’acord, que en els mateixos termes és el que s’ha firmat ara.

Darrera actualització: 20.12.2022 | 08:28