Presentació del llibre ''Maricona'' el dia del Pride 2022

Dimecres, 29 de juny de 2022 a les 13:00

El passat dimarts, 28 de juny, va tenir lloc a l'Aula de Cultura la presentació del llibre Maricona, d'Unai Avilés. L'acte pretenia celebrar i reivindicar el dia internacional de l'orgull LGTBIQ+ on ens van acompanyar tant l'autor del llibre com l'influencer Pedro Cayuela, conegut com a Jefe de Equipo. L'acte va tenir algun moment molt emotiu, per aprendre molt sobre la diversitat sexual i en contra de l'assetjament. Vegeu el vídeo sencer.

Així doncs, després d'una breu presentació dels convidats: Unai Avilés i Pedro Cayuela, per part de l'Alcalde Joan Carles Rodríguez i la tinent d'Alcalde, Cristina Suñen, va tenir lloc un acte d'allò més interessant.

L'autor del llibre ens va poder explicar la seva història de vida fins arribar a dia d'avui, on ell mateix comentava que s'havia criat en un context i educació cristiana, la qual va poder veure més enllà un cop va sortir del seminari. També va explicar la seva història de superació després d'haver passat per episodis i temporades de bullying i assetjament a l'escola i a l'àmbit públic. Motiu que el va empènyer a començar a escriure tots aquelles pensaments, els quals, més tard es van poder reflectir en un llibre autopublicat per ell mateix. Així doncs, Unai Avilés va presentar el que ell considerava el seu fill. Un fill el qual considerava que podia ajudar a moltes persones a ser elles mateixes, a tenir coratge i a no amagar els seus sentiments. A la presentació també es va obrir un petit torn de preguntes per part de l'Alcalde en referència al llibre, en què l'Unai va anar responent de forma clara i sincera.

L'acte també va comptar amb un convidat molt especial i que va sorprendre a gran part del públic: Pedro Cayuela, el qual va explicar tot una història de vida personal que va arribar amb molta força entre el públic. Una història en què ell mateix havia estat l'assetjador com a armadura per amagar els seus problemes i que fins uns anys més tard no va veure que no havia estat una bona eina de defensa. Després de començar a treballar i veure el gran mal que havia causat en alguns dels seus companys, va decidir crear una fundació gestionada per ell mateix, la qual compta amb una psicòloga i un advocat en què s'ofereixen grups de suport, teràpia i assessorament. 

 Finalment, l'acte va concloure amb la llegida del manifest i una ronda de preguntes per part del públic. Tot plegat, va esdevenir una bona lliçó per a tots i totes les assistents del respecte i l'amor lliure, el qual tothom té dret a gaudir. 

Podeu veure tot l'acte sencer al canal de Youtube de l'Ajuntament. 

 

Darrera actualització: 30.06.2022 | 15:54