L'Ajuntament fa una franja perimetral contra incendis al bosc de l’Albereda

Dilluns, 22 de maig de 2023 a les 08:00

L’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta ha projectat i executat aquesta primavera la franja perimetral de l’Albereda. Els treballs, fruit d’un estudi tècnic de Diputació de Barcelona, han consistit en la tala d’arbrat excessiu, en mal estat o proper a les edificacions, així com la desbrossada del sotabosc en una franja de 25 metres d’amplada en tota la zona a tocar de les cases.

En tractar-se d’un bosc de roure i alzina, en aquest cas s’ha procurat mantenir el màxim nombre d’exemplars possible, donant prioritat als arbres en millor estat i també al bosc jove que d’aquesta forma creixerà també sense tanta competència i per tant més sa.

Els treballs, executats per una empresa forestal especialitzada han costat 5800 euros i provenen d’una subvenció de Diputació de Barcelona.

Degut al creixement excessiu dels boscos fa temps que des de bombers es recorda a propietaris i ajuntaments la necessitat de tenir actualitzats plans de seguretat contra incendis i l’execució de franges perimetrals a les urbanitzacions que son massa properes a masses forestals per tal de garantir la seguretat dels veïns, establir zones que facin de tallafoc  i també permetre que els efectius contra incendis puguin dedicar els esforços a altres espais.

Darrera actualització: 25.05.2023 | 15:28

Imatges