S'obre la convocatòria de les subvencions a particulars a la Xarxa de Parcs Naturals

Dilluns, 22 de maig de 2023 a les 08:00

A partir del 22 de maig es poden presentar sol·licituds a la convocatòria de subvencions per fomentar activitats forestals, agrícoles ramaderes, d'empreses de serveis, de millora dels habitatges i restauració del patrimoni arquitectònic, d'entitats culturals, cíviques i esportives i instal·lacions tèrmiques de biomassa i l'eficiència-estalvi energètic en edificis per a l’any 2024. El termini de sol·licitud s'acaba el 10 d’agost per l’àmbit de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

Els particulars dels àmbits dels espais naturals protegits de la Xarxa de Parcs Naturals poden presentar sol·licitud entre el 22 de maig i el 30 de juny del 2023, però les sol·licituds dins de l’àmbit de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona es poden presentar fins el 10 d’agost per ser el primer any de participació en aquesta convocatòria. Les actuacions s’hauran d’executar entre l’1 de gener i el 31 de desembre del 2024. La justificació s’haurà de fer entre el 2 de gener i el 31 de març del 2025.

Aquestes subvencions són per fomentar projectes i activitats forestals, activitats agrícoles i ramaderes, empreses de serveis o bé la millora dels habitatges i la restauració del patrimoni arquitectònic i activitats de caràcter cívic, cultural i esportiu i pedagògiques. Caldrà sempre que estiguin relacionades amb els objectius de la normativa específica de cada espai i que es desenvolupin dins l’àmbit corresponent que assenyala les bases.

Aquest any, l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona s’incorpora a aquesta convocatòria i deixarà de gestionar els ajuts propis que oferia fins ara. Dins les bases, apareix per error que s'incorpora Sant Miquel del Fai i els tres municipis del seu àmbit (Bigues i Riells del Fai, Sant Quirze Safaja i Sant Feliu de Codines), quan allò correcte seria indicar que es tracta de la incorporació de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

Així doncs, cal tenir present que enguany, excepcionalment, l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona haurà obert dues convocatòries: la convocatòria per executar durant el 2023, que es va tancar el 28 de març, i aquesta convocatòria que es pot sol·licitar fins al 10 d’agost que és per executar durant el 2024.

 

 

Darrera actualització: 25.05.2023 | 13:34