El 43è Aplec Caramellaire. Diumenge 24 d'abril

Diumenge, 24 d'abril de 2022 de 10.00 h a 15.00 h

De bell nou reprenem l’Aplec Caramellaire. Les caramelles celebren el desper­tar de la primavera després del llarg hivern... Aquesta edició ha de festejar que recuperem les trobades socials havent passat dos anys de molta reclusió, restric­cions i mascaretes! Per fer-ho possible comptem amb la participació de colles que havien estat convidades i que a causa de la pandèmia no van poder venir, ja que l’Aplec es va haver de suspendre en dues ocasions.

Enguany volem destacar una novetat important i que a nosaltres ens fa molta il·lusió: la presència per primera vegada de les Caramelles Infantils de Sant Julià de Vilatorta, que aquest 2022 compleixen vint anys.

Els últims dos anys no ens hem resignat a quedar-nos sense caramelles. L’any 2020 la indumentària de les Caramelles del Roser, amb un equip de so, van circular pel poble amb un vehicle municipal. L’any 2021 vam proposar un acte únic i extraordinari, basat en peces de caramelles del repertori vilatortí. Així va sorgir Caramelles a so de cobla. I ho vam fer amb la cobla Vilatorta, una singular formació que es va estrenar especialment per a l’ocasió, dirigida per Jofre Bar­dolet, codirector de les Caramelles del Roser. A més de la melodia dels Goigs del Roser l’acte va fer un viatge en el temps per escoltar reminiscències del nostre passat, notes d’antigues danses del folklore vilatortí, recollides per Joan Amades en el seu Costumari Català. La Ratolinesa, el Ballet i la llesta, la Bella Miralda i el ball dels Nyitus-Nyetus, que en el seu dia foren ballades a la mateixa plaça Major, s’alternaren entre sardana i sardana.

Siguem optimistes: hem superat una greu crisi sanitària i social. Alegrem-nos-en i cantem caramelles arreu dels Països Catalans. Volem que aquest sigui l’any del retrobament! Cantem contents i que tothom ho escolti! Perquè, plegats, som tan forts que superem i gaudim tot el que ens depara l’esdevenidor. 

Programa del 43è Aplec caramellaire

De 9 a10 matí a la plaça de l’Ajuntament:

Arribada de les colles de caramelles - esmorzar amb xocolatada coca i vi dolç.

A 1/4 d’11 del matí:

Tomb caramellaire pels carrers del poble: c. Sant Roc, av. Balmes, c. Albereda,

c. Núria, c. Església, c. Rector Roca, c. del Pont i pl. Major.

Les Caramelles del Roser obriran el seguici amb el cant dels Goigs del Roser. Als llocs indicats les colles convidades cantaran una caramella.

A 1/4 de 12 del migdia, a la plaça Major:

Actuació de les colles participants.

A les 2 migdia, al pavelló municipal:

Dinar de germanor. Tot seguit sobretaula i comiat amb el Cant dels Adéus.

Quin cost té:

Gratuït

Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta

Plaça de l'U d'octubre, núm. 1 - 08504 Sant Julià de Vilatorta - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 93 812 21 79
Adreça electrònica: sjv.ajuntament@vilatorta.cat
Lloc web: www.vilatorta.cat
Horari:  
De dilluns a divendres de 10 del matí a 2 de la tarda i els dimarts i dijous també de 4 a 8 de la tarda.
Es tancarà les tardes d'agost i de les següents vigílies de dies singulars: 5 de gener, 1 d'abril i 7 de desembre.
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 06.04.2022 | 15:00