El nou accés a l'Eix Transversal, una obra molt important

Dimecres, 21 de setembre de 2016 a les 10:30

El nou accés a Sant Julià i a Vilalleons, llargament reivindicat pel municipi, permet que els vehicles que volen accedir al polígon industrial la Quintana no ho hagin de fer per la carretera BV-5201 i, per tant, que no hagin de passar pel nucli urbà del poble. Però el projecte té altres objectius que també milloren la mobilitat de la zona, i la implantació de nous serveis.

Les avantatges del traçat definitivament aprovat:

- Accés directe a l'Eix Transversal, per resoldre l'accés al polígon però també l'accés al poble de Vilalleons

- Menor impacte ambiental en aprofitar infraestructures ja existents

- La connexió del carrer de la Indústria amb la BV-5202 ha permès una entrada al polígon més segura, ja que la resta d'entrades es donen en llocs amb poc visibilitat des de la carretera de Vilalleons.

 

Les millores generals introduïdes al projecte:

- Un itinerari per a vianants i bicicletes que separar el trànsit no motoritzat de la resta de la carretera, amb valles de fusta integrades a l'entorn.

- Servei de clavegueram paral·lel a la carretera BV-5202 per donar servei a la zona de Vorabosc

- L'arribada de nous serveis: col·locació de la canonada de Gas Natural. Previsió de tubs de canalització per a fibra òptica.

 

El motiu principal d'aquesta obra pública

La majoria de vehicles que es desplacen al polígon són de gran tonatge. Això provocava aturades a l'Avinguda Montserrat de Sant Julià perquè dos camions no hi passen per l'estretor de la carretera (en comparació a la seva mida) o bé pels plataners de l'entrada i sortida del poble. A partir del dissabte 17 el trànsit pesant ja podrà accedir al polígon sense passar pel centre del poble. L'obra també ha previst una nova connexió del polígon industrial amb la carretera BV-5202, així com un itinerari per vianants i bicicletes per separar-los del trànsit de la calçada principal. Amb l'obra s'han previst canalitzacions per telecomunicacions, un nou tub de clavegueram per resoldre el drenatge del nucli de Vorabosc, i la canonada de gas que en un futur haurà de donar servei al municipi de Sant Julià de Vilatorta.

Darrera actualització: 23.09.2016 | 08:21