Avui 17 d'octubre vine a dir-hi la teva a la nova proposta d’art urbà a Sant Julià de Vilatorta

Dilluns, 17 d'octubre de 2022 de 18.00 h a 19.00 h

Es convida a tot el poble a fer una trobada amb els artistes el primer dia que vinguin per proposar idees. La primera és avui dilluns 17 d'octubre amb Marta Lapeña, a les 6 de la tarda, a la plaça de Catalunya (al saló Catalunya en cas de pluja). Es tracta d’una iniciativa creada per descobrir la història i el patrimoni de Sant Julià de Vilatorta a través d’intervencions artístiques implantades als carrers del municipi. Amb l’ajuda d’un mapa podràs elaborar, en qualsevol moment de l’any, la teva pròpia ruta d’art i conèixer el llegat històric del poble. 

Osona Artimur neix en el marc del projecte “Osona: paisatge, territori i cultura” impulsat pel Consell Comarcal i cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i el Pla de Foment Territorial de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

L’arquitectura, el treball artesà i la cultura són els tres elements més característics de Sant Julià de Vilatorta. L’estil modernista i el noucentista de les cases i els edificis, la terrissa i la ceràmica, i les caramelles són la  seva història i el  seu patrimoni cultural.

El col·lectiu d’artistes seleccionats són els encarregats de donar vida als espais grisos on hi predomina el ciment i dotar-los de llum i color. El projecte compta amb un total de 19 artistes reconeguts, nacionals i internacionals, procedents de Catalunya, Galícia, França, Alemanya, Itàlia i el Regne Unit, entre altres territoris, seleccionats a partir d’una convocatòria oberta i d’un comissariat realitzat per l’associació artística  B-Murals i coordinat per Transit Projectes. 

Es convida a tot el poble a fer una trobada amb els artistes el primer dia que vinguin per proposar idees:

- el 17 d'octubre amb Marta Lapeña, a la placa de Catalunya (al saló Catalunya en cas de pluja)

-el 2 de novembre amb Ana Barriga, a la placa de Catalunya (al saló Catalunya en cas de pluja). En breu informarem de l'horari.

El procés de les tres intervencions artístiques començarà a partir del 17 d’octubre a les següents ubicacions: 

Ana Barriga: Carrer Marquesos de Vilallonga, 8. (de l'1 al 5 de novembre creació mural)

Ana Barriga
(https://www.instagram.com/labarrigastudio/ )

Artista espanyola. La seva pintura és la seva forma de transitar la vida. Utilitza una iconografia que descriu conscientment el color dels objectes a través d’una llum intensa i els grafismes intuïtius amb els que sovint culmina les seves obres.

Marta Lapeña: Carrer Montseny, 3. (del 15 al 23 d’octubre creació mural)

 Marta Lapeña
(https://www.instagram.com/mart_lap_/ )

Artista espanyola, natural d’Ólvega, Soria.Recrea escenes de la vida quotidiana que suggereixen calma en contraposició a un món ple d’estímuls. S’inclina per la síntesi del color, que es veu reflexada en les composicions i integració de l’entorn. 

 Mateu Targa: Avinguda Nostra Senyora de Montserrat, 23. (del 18 al 20 d’octubre creació mural)

Mateu Targa
(https://www.instagram.com/mateutarga/ )

Artista gironí. En la seva obra hi ha una clara intenció d’explicar les sensacions experimentades a la seva vida a través d’imatges suggerents per la seva contextualització. Dibuixa els seus personatges des de la figuració realista. 

Els i les habitants del municipi són una peça clau per a la creació dels murals d’art urbà, ja que algunes de les intervencions es portaran a terme amb l’ajuda de col·lectius del municipi:

A Sant Julià de Vilatorta la creació de l’artista Mateu Targa  es farà amb la col·laboració de l’Espai Activa’t i els cursos de 6è del Col·legi el Roser i de l’Escola Bellpuig.

Inauguració a Sant Julià de Vilatorta: 20 de novembre

Osona Artimur és la nova proposta cultural d’Osona Turisme, ens del Consell Comarcal d’Osona. Es tracta d’una iniciativa d’art urbà que engloba intervencions artístiques implantades als carrers de cinc municipis de la comarca d’Osona: Alpens, Manlleu, Prats de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau i Sant Julià de Vilatorta. Les propostes  recorren la història i el patrimoni local de cada localitat des d’una mirada artística, fresca i innovadora, i sota una mateixa temàtica que fa de fil conductor. 

El projecte està dividit en dues fases. La primera fase, l’acció en viu, on es podrà seguir i gaudir del procés de creació dels murals per part dels i de les artistes, i una segona fase amb la creació de l’itinerari artístic de cada poble, connectant-los a escala comarcal perquè els i les visitants puguin fer el recorregut pel seu propi compte, en qualsevol moment de l’any i de forma gratuïta, amb l’ajuda d’un mapa físic i de la informació disponible a la web del projecte (osonaturisme.cat/artimur). 

Quin cost té:

Gratuït

Saló Catalunya

Carrer del Compositor Ramon Victori, 4 - 08504 Sant Julià de Vilatorta - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 93 812 21 79
Adreça electrònica: sjv.pij@vilatorta.cat
Adreça electrònica: sjv.ajuntament@vilatorta.cat
Lloc web: www.vilatorta.cat
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 17.10.2022 | 09:02