Conferència institucional amb la Marta Rovira Martínez. Diada Nacional 2021.

Dijous, 9 de setembre de 2021 de 19.30 h a 21.00 h

El primer acte en motiu de la Diada de l'Onze de setembre a Sant Julià de Vilatorta serà la conferència institucional, a càrrec de la sociòloga Marta Rovira Martínez, el proper 9 de setembre, a 2/4 de 8 del vespre, a l’Aula de Cultura, amb el títol: "Reptes lingüístics de Catalunya al segle XXI".

Marta Rovira, des del 1994, treballa com a sociòloga en col·laboració amb centres de recerca i institucions públiques. Ha col·laborat amb diversos mitjans de comunicació: premsa escrita, ràdio i televisió. És afeccionada a la fotografia, a les ciutats i als recitals de poesia.

Des de la perspectiva sociològica ha treballat en diferents temes d’interès, que en realitat estan relacionats: llengua, immigració, cultura, participació, educació, memòria, símbols, identitat nacional. Des de la tasca d’assessora i consultora de polítiques públiques, ha treballat i treballa en els diversos àmbits de les polítiques socials: plans d’immigració, plans de joventut, planificació lingüística, serveis educatius, educació ambiental, etc.

El 2011 es va doctorar en sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona amb una tesi sobre les memòries dels líders polítics de la transició. La tesi va servir de base per al llibre que va guanyar el Premi Carles Rahola 2014 d’assaig, publicat amb el títol de La Transició franquista. Un exercici d’apropiació històrica (Pòrtic, 2014).

El 2012 va rebre, amb els companys Enric Saurí, Montserrat Treserra i Jordi Solà, el Premi Jaume Camp de Sociolingüística pel treball d’investigació Camins cap a la llengua. Models d’incorporació a l’ús del català de les persones d’origen castellanoparlant.

Quin cost té:

Gratuït

Aula de Cultura

Plaça de l'U d'octubre, núm. 2 - 08504 Sant Julià de Vilatorta - Barcelona (Catalunya)
Adreça electrònica: sjv.pij@vilatorta.cat
Lloc web: www.vilatorta.cat
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 09.09.2021 | 14:55

Imatges