Coneixeu les bonificacions que hi ha en taxes i serveis?

Divendres, 7 de gener de 2022 a les 10:15

Les taxes i impostos venen regulades de manera molt rígida per la llei. Entre altres coses, perquè es tracta de diners públics i la seva bona gestió beneficia a tothom. Tot i que estan recollides a les ordenances, que trobareu aquí, en fem un llistat no exhaustiu. N'hi ha que creiem que no són gaire conegudes. També adjuntem serveis bàsics i altres conceptes. És bo que es faci publicitat de tota aquesta casuística, perquè tothom té dret a gaudir d’aquestes bonificacions si compleix les condicions d’atorgament.

Bonificacions en les targetes de transport
Les persones majors de 65 anys empadronades al municipi, així com les discapacitades per sobre del 33%, poden adquirir la T-Casual per moure’s per la mateixa zona a un preu de 5 euros a les oficines municipals, en comptes del preu actual, que és de 11,35 euros.


Taxa de recollida de residus urbans
Quan s’acredita que els ingressos familiars no superen l’import del salari mínim interprofessional hi ha una reducció del 100%. 

Impost de Béns Immobles
Per avançar en la transició energètica, hi ha una bonificació important:
un 50% de descompte en l’IBI dels següents cinc anys a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques, fins un màxim de 900 euros/any. Per altra banda, les famílies nombroses i monoparentals fins ara tenien un descompte del 50%. A partir del 2022 va en funció de la renda familiar, amb descomptes que poden arribar als 90%. Vegeu la notícia sobre les ordenances fiscals aquí

Impost d’obres
Estan bonificades les obres que es realitzen per accessibilitat. Les cases que tenen algun element patrimonial catalogat, tenen un 50% de descompte en la intervenció que correspongui a l’exterior.

Tarifa de la llum
Les famílies nombroses o en situació d’exclusió poden demanar que a la tarifa de la llum se’ls apliqui el denominat “Bo social”. Es tracta de disminucions d’entre el 25 i el 40%, a vegades majors. Per acollir-vos-hi
heu de tenir contractada la llum amb una comercialitzadora d’últim recurs (la més estesa a Sant Julià és Endesa energía XXI, SL), i tenir establerta la tarifa PVPC (preu voluntari per al petit consumidor)

Cànon i tarifa de l’aigua
Pels habitatges on viuen 4 persones o més es pot demanar una bonificació del cànon de l’aigua. L’Ajuntament, per altra banda, bonifica la tarifa quan conviuen 5 membres o més. En aquest cas, es cobra el tram immediatament anterior. Per evitar confusions, fa temps que l’Ajuntament de Sant Julià quan s’ha demanat la bonificació del cànon, aplica automàticament la bonificació municipal.

Darrera actualització: 10.01.2022 | 14:52