Des del Consultori us fem recomanacions per les sortides al carrer

Divendres, 1 de maig de 2020 a les 10:00

La famosa corba epidèmica per la infecció per coronavirus s’ha aplanat. Ara estem en la fase en que es considera que cada nou cas de COVID19 (sigles de la malaltia) contagia sols a una altra persona (no a moltes com a l’inici). Però, la previsió és que seguirem tenint persones afectades per la malaltia i aquestes poden contagiar a altres.

És per això que, encara que es vagin relaxant les mesures de confinament, cal ser, totes i tots, molt curosos per evitar al màxim nous contagis. En aquest sentit us destaquem recomanacions (que segurament ja heu sentit):

  1. Evitem sortir de casa tant com puguem. I quan sortim mantenim la distància de seguretat (1,5-2 metres): és la mesura més eficaç (el virus no és capaç de “volar” més enllà)
  2. Si no sortiu per anar a comprar, eviteu circular per les zones més cèntriques, busqueu espais oberts. No porteu els petits a botigues o supermercats. Eviteu les aglomeracions.
  3. Renteu-vos bé i sovint les mans, amb aigua i sabó. Sobretot quan torneu a casa, i també abans de menjar i després de tossir o eixabuirar.
  4. És obligatori dur mascareta. Cal que tapi boca i nas i cal seguir normes higièniques: no tocar-la per davant, posar-la i treure-la agafant-la per les gometes que l’aguanten i rentar-se bé les mans amb aigua i sabó després de treure-la. Si la mascareta no es manipula bé pot ser font d’infecció i donar una falsa seguretat.  

Notícia redactada pel Consultori Local.

Darrera actualització: 26.07.2020 | 18:30