El divendres 16 d’abril comença el BUSBICI al nostre poble!

Dimecres, 14 d'abril de 2021 a les 13:00

BUSBICI és una iniciativa impulsada per l’AFA Bellpuig i AMPA Roser que s’emmarca en el projecte de Camí Escolar de Vilatorta i Vilalleons. La iniciativa vol fomentar l’ús de la bici com a mitjà per anar a l’escola i desplaçar-se dintre del municipi i compta amb el suport de l'Ajuntament de  Sant Julià de Vilatorta. Si voleu consultar directament les preguntes freqüents aquí les teniu.

Per fer-ho convida als infants que ho vulguin (no hi ha límit d’edat, qualsevol alumne de l’escola pot apuntar-se sempre que domini la bicicleta per si sol, si no és així, o en el cas dels menors de 5 anys, hauran d’anar acompanyats d’un adult) a que s’apuntin a una parada de les rutes disponibles els divendres pel matí pel trajecte d’anada a l’escola.

Un grup de voluntaris (principalment mares i pares), que anomenem motors, són els que recullen els infants a les parades estipulades i acompanyen als infants fins a l’escola.

Per coordinar-se entre els voluntaris adults i les famílies que apuntin als seus fills i filles al BUSBICI es disposa d’una app gratuïta. Aquesta app (facilitada per Osona amb bici)  inclou totes les parades de les diferents rutes i els horaris de recollida a cada una d’elles. Només cal que les famílies inscriguin els infants a la parada més propera (o no) a casa seva i els acompanyin fins a la mateixa, si ho consideren, a l’hora indicada.

Per inscriure als vostres fills i filles, descarregueu l’app de Busbici i seguiu els passos que s’indiquen: https://busbici.glideapp.io/

L’organització facilitarà un manual d’ús i una armilla a tota la canalla que s’apunti. A final de curs s’haurà de retornar l’armilla a l’organització. Com que el BUSBICI passarà per les dues escoles del municipi, els infants portaran l’armilla d’un o altre color segons l’escola a la que vagin, així els adults acompanyants sabran perfectament quins infants cal deixar a cada escola. Els infants que vagin al Bellpuig portaran l’armilla vermella, els que vagin al Roser, la portaran verda.

La iniciativa del Camí Escolar Vilatorta i Vilalleons és una proposta liderada per les Associacions de famílies de les dues escoles del municipi que compta amb el suport de l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta i Vilalleons. Pretén agrupar diferents accions i iniciatives dirigides a que els infants puguin moure’s amb autonomia i seguretat pels carrers del poble i recuperin l’ús i el gaudi de l’espai públic.

Osona amb bici és una entitat comarcal que aposta pel foment de l’ús de la bicicleta. Fa dos cursos que ha engegat la iniciativa BUSBICI a Vic emmarcada en un projecte anomenat Canvis en Cadena. Ens ofereix acompanyament, assessorament i gratuïtat en l’ús de les app que permet la coordinació i execució del projecte, a més d’una diversitat de recursos compartits entre les AFA’s de les escoles participants de tota la comarca. Des de les Associacions del poble ens sumem al moviment dels Canvis en Cadena!

Si voleu conèixer  en més detall el BUSBICI, podeu visualitzar aquesta Presentació camí escolar vv – busbici.

També podeu consultar el document que us hem preparat de preguntes freqüents (FAQS Busbici VV).

I si voleu ser motors dels BUSBICI o teniu qualsevol suggeriment o qüestió, podeu escriure a camiescolarvv@gmail.com o a projectesafabellpuig@gmail.com

Darrera actualització: 15.04.2021 | 11:43