Es mantenen les restriccions a Catalunya fins al 7 de febrer

Dimarts, 19 de gener de 2021 a les 08:05

El govern prorroga fins al 7 de febrer les mesures i restriccions a Catalunya vigents actualment contra la covid-19. Les mesures es van posar en marxa el 7 de gener i finalitzaven aquest diumenge. L’empitjorament de les dades sobre la pandèmia, però, fa que el govern opti per ampliar-les fins al 7 de febrer.

Amb aquesta pròrroga es manté el confinament municipal cada dia de la setmana o el tancament de comerços no essencials el cap de setmana.

És a dir, queda restringida la mobilitat durant tota la setmana a dins el municipi, excepte per motius justificats com ara la impossibilitat de teletreballar o l’assistència de persones dependents. També es mantindrà restringida l’entrada i sortida de Catalunya sense motiu justificat.

Comerç

Al petit comerç, mercats no sedentaris i centres comercials de menys de 400 m² es permetrà un aforament del 30%, però el cap de setmana hauran d’estar tancats, excepte els establiments dedicats a la venda de productes i serveis essencials, com ara supermercats i farmàcies.

Els establiments, recintes i centres comercials amb una superfície de venda superior a 400 m2 –excepte per als establiments de productes de primera necessitat- tindran suspesa la seva activitat.

Esport

Les instal·lacions i els equipaments esportius en espais tancats, com ara gimnasos, no podran obrir a excepció de les piscines. Les instal·lacions i els equipaments esportius a l’aire lliure tindran permès un aforament màxim del 50% amb control d’accés.

Les activitats a l’aire lliure es podran practicar amb un màxim de 6 persones, a excepció de la pràctica esportiva federada. Les competicions queden suspeses.

Activitats socials

Es limiten a 6 persones de, com a màxim, dues bombolles de convivència. Tot i així, les reunions i les trobades familiars i de caràcter social que es produeixin en espais tancats, incloent els domicilis, es recomana que es restringeixin tant com es pugui. També es demana que es limitin les visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

Activitats recreatives

Els parcs infantils poden obrir fins a les 8 del vespre amb un aforament del 50% i els espais infantils lúdics interiors, bingos, casinos, sales de joc i festes majors hauran de romandre tancats.

Hostaleria

Es mantenen les mateixes normes que hi havia durant les festes de Nadal. Interiors amb un 30% d’aforament, amb bona ventilació natural i forçada i una distància mínima de 2 metres entre comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. L’horari permès és de dos quarts de 8 a dos quarts de 10 del matí i de la 1 del migdia a dos quarts de 4 de la tarda, tant en terrasses com en interiors. La resta d’horari, per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

Activitats culturals

Els cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, poden tenir obert amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és òptima. També poden tenir oberts els museus, les biblioteques i les sales d’exposicions al 50% d’aforament. Se suspenen les activitats fora de la programació habitual dels establiments culturals.

Confinament nocturn

Es manté la prohibició de circular pel carrer entre les 10 del vespre i les 6 de la matinada, excepte per causes justificades.

Escoles

Es manté la presencialitat plena a infantil, primària i ESO. El retorn a l’escola previst per al dia 11 de gener no es modifica.

Queden suspeses les activitats de lleure i la majoria d’extraescolars. Només es permetran les activitats que conservin el mateix grup de convivència de l’escola i es facin al propi centre escolar.

Empreses

S’ha de fer teletreball, excepte quan no sigui possible.

Suspensió de congressos, convencions, fires i activitats assimilables.

Actes religiosos i cerimònies civils

Es permet un 30% de l’aforament, amb un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és òptima.

Tota la informació sobre les mesures del Departament de Salut es pot consultar en aquest enllaç. Per poder frenar el risc de rebrot i la transmissió de la pandèmia, així com també per contribuir a aturar la pressió als centres hospitalaris i assistencials es demana la màxima prudència i responsabilitat a tothom. En els propers dies és essencial evitar al màxim les trobades socials, relacionar-se només amb el grup bombolla de convivència, reduir la mobilitat, ventilar sovint els espais tancats i evitar aglomeracions.

Per més informació cliqueu aquí
Darrera actualització: 20.01.2021 | 14:37