Evolució de la pandèmia de covid-19 a Sant Julià de Vilatorta

Dijous, 4 de febrer de 2021 a les 08:00

Com hem anat fent periòdicament, us informem de l’evolució de l’epidèmia de covid-19 segons les dades de persones ateses al consultori de Sant Julià de Vilatorta.

El resum del mes de gener és el següent:

 

PROVES FETES

AL CONSULTORI

(PCR I TAR)

PERSONES AMB COVID-19

(PROVA POSITIVA)

INFANTS (<15 ANYS)

ADULTS

GENER

79

0

18

 

S’han estudiat un total de 15 grups convivents per estudi de contactes.

No ha estat necessari confinar cap grup-classe.

Es molt important (la única eina sanitària de que disposem ara) identificar aviat les persones afectades i els seus contactes estrets, fer les proves pertinents i complir els períodes de quarantena/aïllament necessaris. És molt important entendre que si algú està en contacte estret amb una persona malalta, ha de fer 10 dies de quarantena (aïllament) encara que es trobi bé: aquests 10 dies són els del període d’incubació de la malaltia (podem ja tenir el virus al nostre cos i podríem contagiar, però encara no han aparegut els símptomes de la malaltia).

Sense la vostra sincera col·laboració no ho podem pas fer!

Us recordem, com en altres ocasions, algunes recomanacions importants:

  • Seguiu les indicacions de les autoritats sanitàries
  • Eviteu les aglomeracions
  • Gaudiu de l’aire lliure i ventileu sovint els interiors
  • Renteu-vos les mans (amb aigua i sabó) sovint.
  • Si teniu qualsevol molèstia (especialment tos, malestar general, febreta o febre), o heu tingut contacte proper amb persones afectades per la malaltia, no dubteu a consultar-nos.

En el número 87 de “Vilatorta” vàrem publicar un diagrama de com utilitzar la mascareta. El tornem a aplicar en l’arxiu adjunt per si us pot fer servei. Aprofitem per a fer uns aclariments sobre el seu ús:

  1. L’ús de mascareta no dona seguretat absoluta. És millor mantenir la distància; ens ajuda a evitar el contagi: estar a l’aire lliure o ventilar, rentar les mans amb aigua i sabó (o si no és possible amb gel hidroalcohòlic).
  2. Les mascaretes més recomanables per a ús de la població general són les higièniques reutilitzables que, a l’etiqueta, especifiquin que acompleixen la norma UE0065-1. Les d’un sol ús (norma UE-0064-1) protegeixen igual, però serien ecològicament menys acceptables (més residus). També seria una bona alternativa una mascareta casolana d’almenys 2 (millor 3) capes de tela.
  3. No és recomanable portar-les més de 4 hores seguides, però es poden usar tot un dia i després rentar-les.
  4. Per a saber-ne més sobre mascaretes: https://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/us-mascaretes-higieniques.pdf

El consultori de Sant Julià de Vilatorta, i els seus professionals, segueix obert per atendre-us per qualsevol problema de salut. Per evitar aglomeracions us demanem que abans de venir ens truqueu.

Aprofitem per donar-vos les gràcies per la vostra comprensió i col·laboració.

Noticia redactada pel consultori local.

Darrera actualització: 04.02.2021 | 13:45