Tornen a repuntar els casos de coronavirus al municipi. No baixem la guàrdia.

Dijous, 27 d'agost de 2020 a les 12:00

A més de l’atenció habitual (telefònica, en consulta o a domicili), durant el mes d’agost el Consultori local ha realitzat un total de 56 proves de detecció de COVID-19 (prova PCR, a nas-faringe). Les proves s’han realitzat perquè els pacients tenien símptomes sospitosos o per estudi de contactes (la majoria).

De les 56 proves PCR realitzades tan sols 7 han sigut positives. D’aquestes 7 persones tan sols 2 han tingut una clínica lleu, cap ha necessitat ingrés. Les altres 5 persones eren asimptomàtiques (o en algun cas tenien algun símptoma dubtós: en diem paucisimptomàtics, que vol dir molt poc simptomàtics).

Quan es detecta un cas positiu s’indica aïllament de la persona (almenys 10 dies) i de tots els seus contactes estrets (almenys 14 dies).

Seguim recomanant-vos:

  • Eviteu les aglomeracions
  • Renteu-vos les mans sovint (sobretot després d’anar al lavabo, abans dels àpats i després de manipular mascareta o altres estris que puguin estar contaminats).
  • Seguiu les normes-recomanacions d’ús de mascareta i d’evitar fumar de les autoritats sanitàries. Seria un bon moment per aprofitar per deixar de fumar! (si us cal us hi ajudarem).
  • Consulteu-nos (truqueu abans de venir, per evitar aglomeracions): sobretot si teniu febreta o febre i/o tos.
  • Eviteu anar a urgències de l’hospital si no és estrictament necessari o us ho indiquem.

Restem a la vostra disposició per a qualsevol aclariment.

Notícia redactada pel Consultori local.

Darrera actualització: 28.08.2020 | 08:41