Artimur a Sant Julià de Vilatorta

Artimur a Sant Julià de Vilatorta

Iniciativa creada per descobrir l'art a través dels murals pintats en zones visibles del poble.

Anton Carrera ha dedicat un text a cada mural:

  • Mural del carrer Marquesos de Vilallonga, 8: "La llibertat de l'artista no sempre coincideix amb el gust estètic d'algú que contempla l'obra. A vegades, el pas del temps aconsegueix harmonitzar-lo, poc o molt"
  • Mural del carrer Montseny, 3: "Una "natura morta" pintada amb colors terrosos, pensada a partir de trets propis vilatortins"
  • Mural de l’ Avinguda Nostra Senyora de Montserrat, 23: "Hi tenim una imatge, en aquest cas idealitzada, d'una de les estampes del nostre patrimoni històric més conegut"

Es tracta d’una iniciativa creada per descobrir la història i el patrimoni de Sant Julià de Vilatorta a través d’intervencions artístiques implantades als carrers del municipi. Amb l’ajuda d’un mapa podràs elaborar, en qualsevol moment de l’any, la teva pròpia ruta d’art i conèixer el llegat històric del poble. 

Osona Artimur neix en el marc del projecte “Osona: paisatge, territori i cultura” impulsat pel Consell Comarcal i cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i el Pla de Foment Territorial de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

L’arquitectura, el treball artesà i la cultura són els tres elements més característics de Sant Julià de Vilatorta. L’estil modernista i el noucentista de les cases i els edificis, la terrissa i la ceràmica, i les caramelles són la  seva història i el  seu patrimoni cultural.

El col·lectiu d’artistes seleccionats són els encarregats de donar vida als espais grisos on hi predomina el ciment i dotar-los de llum i color. El projecte compta amb un total de 19 artistes reconeguts, nacionals i internacionals, procedents de Catalunya, Galícia, França, Alemanya, Itàlia i el Regne Unit, entre altres territoris, seleccionats a partir d’una convocatòria oberta i d’un comissariat realitzat per l’associació artística  B-Murals i coordinat per Transit Projectes. 

El procés de les tres intervencions artístiques s’ha acabat aquest mes de novembre i els murals han estat realitzats per:

Ana Barriga al Carrer Marquesos de Vilallonga, 8.

Ana Barriga
(https://www.instagram.com/labarrigastudio/ )

Artista espanyola. La seva pintura és la seva forma de transitar la vida. Utilitza una iconografia que descriu conscientment el color dels objectes a través d’una llum intensa i els grafismes intuïtius amb els que sovint culmina les seves obres.

Marta Lapeña al Carrer Montseny, 3.

Marta Lapeña
(https://www.instagram.com/mart_lap_/ )

Artista espanyola, natural d’Ólvega, Soria. Recrea escenes de la vida quotidiana que suggereixen calma en contraposició a un món ple d’estímuls. S’inclina per la síntesi del color, que es veu reflexada en les composicions i integració de l’entorn. 

Mateu Targa a l’ Avinguda Nostra Senyora de Montserrat, 23.

Mateu Targa
(https://www.instagram.com/mateutarga/ )

Artista gironí. En la seva obra hi ha una clara intenció d’explicar les sensacions experimentades a la seva vida a través d’imatges suggerents per la seva contextualització. Dibuixa els seus personatges des de la figuració realista. 

Els i les habitants del municipi han estat una peça clau per a la creació dels murals d’art urbà, ja que algunes de les intervencions s’han portat a terme amb l’ajuda de col·lectius del municipi:

La creació de l’artista Mateu Targa es va fer amb la col·laboració de l’Espai Activa’t i els cursos de 6è del Col·legi el Roser i de l’Escola Bellpuig.

La inauguració es farà el proper 20 de novembre

Viu l’art amb tots els sentits a Sant Julià de Vilatorta! Més informació a sjv.visita@vilatorta.cat / 647983354 

🔗 Més informació a: osonaturisme.cat/artimur

Veniu a conèixer l’art de carrer, amb tres murals creats per descobrir la història i el patrimoni de Sant Julià de Vilatorta a través d’intervencions artístiques. No t’ho perdis!

Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta

 Plaça de l'U d'Octubre, 1- 08504

Sant Julià de Vilatorta.

Tel: 93 812 21 79 – 647 98 33 54 www.vilatorta.cat – sjv.visita@vilatorta.cat