Acte Vivències Trans* dins l'Octubre Trans 2022

Divendres, 28 d'octubre de 2022 a les 10:00

El passat dijous 27 d'octubre va tenir lloc, a la Sala de Conferències del Pavelló, l'Acte Vivències Trans*. L'acte emmarcat dins l'Octubre Trans, mes de reivindicació del col·lectiu, va ser protagonitzat per Fina Campàs de l'Associació Acció Trans i Fiona Albó, veïna de Sant Julià. 

Les dues protagonistes formen part del col·lectiu Trans i són persones que han passat per un procés de trànsit de gènere. D'aquesta manera, ens van poder explicar des de la seva visió i vivència la realitat del col·lectiu, les dificultats i les lluites, així com també, ens van fer un petit relat de vida explicant l'experiència pròpia. 

L'acte presentat per l'Alcalde Joan Carles Rodríguez, va ser encapçalat per Fina Campàs, que va fer una primera part de xerrada/formació on va explicar les diferències entre sexe i gènere, així com també, les diferències entre expressió de gènere, identitat de gènere i autodeterminació del gènere. Conceptes de gran importància per entendre les lluites del col·lectiu Trans i la seva realitat.

Després de l’explicació de Fina Campàs, es va donar pas a Fiona Albó, la qual va fer una breu explicació del seu relat de vida. Tal com explicava la Fiona, des dels seus inicis va veure que la seva personalitat, el seu cap i el seu cor, anaven al contrari del seu cos. No obstant, la informació rebuda de la realitat Trans era tan escassa que no va ser fins a 3r d’ESO que va conèixer d’una experiència similar a la seva i va ser llavors, quan va poder posar nom al què li passava i com se sentia. Aquell, també va ser el moment en què va prendre la decisió de dur a terme el trànsit de gènere.

La Fiona va fer una clara crítica constructiva al sistema educatiu i a la manera de criar als infants on va reivindicar més educació sexual, emocional i suport d’acompanyament a totes les diversitats. Per altra banda, va fer una clara crida a cuidar els infants des de la llibertat sense imposar-los unes direccions concretes i amb pors a què aquests surtin del camí establert.

L’acte es va tancar amb una ronda de preguntes per part del públic. El qual va permetre que sortissin temes d’allò més interessants relacionats amb les polítiques i les realitats de les persones Trans. Tot plegat va esdevenir una bona lliçó per a tots i totes les assistents sobre el respecte i el dret de tota persona per ser lliure a escollir què vol ser i com vol ser.  

Podeu veure l'acte sencer al canal de Youtube de l'Ajuntament. 

Darrera actualització: 03.11.2022 | 09:13