Acte de Constitució del Consell d'Infants

Divendres, 21 d'octubre de 2022 a les 10:00

El passat dijous 20 d'octubre va tenir lloc l'acte de Constitució del Consell d'Infants 2022-2023 a la Sala de Plens de l'Ajuntament.

En aquest, hi van assistir els nous consellers i consellers, juntament amb els consellers/es que ja fan 6è i la regidora de cultura Cristina Suñen. A més, també es va convidar als exconsellers/es, a les famílies i a les mestres de les escoles del Bellpuig i el Roser.

El Consell d’Infants es tracta d’un òrgan de participació infantil format per nens i nenes de 5è i 6è de primària de les dues escoles del poble: el Col·legi el Roser i l’escola Bellpuig. Els i les representants del consell són escollits pels mateixos alumnes de les dues escoles, a través de votacions. Un cop el Consell està format, es duen a terme plens mensuals on els consellers i conselleres, acompanyats per la tècnica de joventut, es reuneixen i parlen sobre aquells aspectes, idees o interessos que tenen per tal de millorar el poble. D’aquesta manera, es dona veu als infants del municipi per tal de fer Sant Julià un poble per a tots ells i elles. 

Al nou Consell s'hi han incorporat 8 consellers i conselleres els quals, durant l’acte, van poder exposar tot allò que volien canviar del poble, així com també, totes les idees i iniciatives que volien aportar en aquest. Per altra banda, es van poder presentar de forma oficial com els nous membres del Consell del curs 2022-2023 i van poder escoltar tot allò que deien els consellers/es que ja porten un any al Consell i les paraules de la regidora, la qual els va donar la benvinguda i els va fer una breu explicació sobre la importància de la seva tasca i de la proposta que van fer els seus companys/es el curs passat. D'aquesta manera, seguint amb la proposta de l'antic consell,  se'ls va poder mostrar alguna imatge de com serien les cabanyes dels arbres del parc de les Set Fonts. Aquestes, seran comprades a través d'una empresa Basca i, tal com havien proposat els consellers/es, aniran a dalt d'un arbre garantint totes les normes de seguretat. La regidora i la tècnica de joventut van comentar que es preveu poder instal·lar una cabanya abans que finalitzi l'any. 

A l’acte també es va fer l'entrega de diplomes als ex-consellers/es que ja han començat ESO, acompanyat per unes paraules d'agraïment per la seva tasca feta durant el curs 2021-2022. 

Les famílies i les mestres de les dues escoles: Bellpuig i Roser, també van assistir a l’acte i van poder formar part de l’acte de constitució del consell on cada infant va poder parlar i presentar-se. L’acte es va tancar amb un berenar conjunt on tots els presents van poder compartir una estona parlant i fent xarxa.

Esperem que el Consell d'enguany pugui aportar moltes propostes pel poble des de la visió dels infants.  

Darrera actualització: 26.10.2022 | 08:42