Regulació amb reserva prèvia de l'accés motoritzat fins a l'area d'esplai del pantà de Sau, a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Divendres, 17 de març de 2023 a les 08:00

En aquests moments no es fa distribució dels distintius dels residents perquè l'Agència Catalana de l'Aigua està portant a terme actuacions al pantà de Sau i, a més, ha prohibit l'accés a la zona de domini públic hidràulic per seguretat (el fang que ha sortit amb la baixada del nivell és perillós si algú s'hi queda atrapat).  L'accés a la vall de Sau només és fins a l'àrea d'esplai del pantà de Sau.

 La regulació és iniciativa del Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona, l'Ajuntament de Vilanova de Sau i el Consell Comarcal d’Osona.

La regulació estableix una normativa específica i un sistema de reserva prèvia per a vehicles motoritzats per les places d’aparcament de l’Àrea d’esplai del pantà de Sau. També hi ha una senyalització i un servei d’informació amb personal específicament contractat per a aquest període i que farà l’acompanyament al visitant.

Cal reservar prèviament

Així, per accedir a la vall de Sau i l'Àrea d'esplai del pantà de Sau, els usuaris hauran de reservar obligatòriament l’aparcament i ho podran fer fins al mateix dia mentre hi hagi places disponibles. Fer pagar és una via per tenir un control més ajustat de les persones presents a la zona. Per descomptat, podran passar sense pagar les persones que viuen en aquella zona i els seus convidats. També els clients de les empreses.

Els preus són 5 euros per vehicle (inclou places per a minusvàlids) i 2 euros per a les motocicletes. Hi ha 70 places per a vehicles, 10 per a motocicletes i 2 per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda.

En el moment de fer la reserva prèvia, el visitant disposarà d’un comprovant amb un codi QR per poder accedir amb el seu vehicle a la vall. L’accés es controla gràcies a un lector de codis QR situat a l’aparcament de la presa del pantà de Sau associat a una barrera que s’obre automàticament.

El pagament es pot fer amb targeta o també mitjançant bizum, per tal d’agilitar els tràmits. La reserva serveix per a un dia dins l'horari de visita comprès entre les 9 i les 18 h i no es podrà deixar el vehicle estacionat dins l'àrea regulada fora d'aquest horari. Recordem que l’acampada i/o la pernoctació estan prohibides.

Darrera actualització: 23.03.2023 | 08:26