3a edició de la fira de les Guilleries

Del 13 a les 10.00 h al 14 d'octubre de 2018 a les 19.00 h

Els dies 13 i 14 d'octubre tindrà lloc a Sant Hilari Sacalm la 3a edició de la Fira Guilleries. Aquesta fira té l'objectiu de donar a conèixer les característiques úniques d’aquesta comarca natural. A la fira hi participen Osor, Vilanova de Sau, Espinelves, Susqueda, Viladrau, Sant Sadurní d’Osormort, Sant Julià de Vilatorta, la Cellera de Ter i Sant Hilari Sacalm. 

A l’edició d’enguany hi destaquen les nombroses novetats. A més de concerts en directe, hi trobareu des de productes locals, mostres i tasts de gastronomia local, xerrades i conferències, exposicions d’artistes, demostracions d’oficis, tot tipus d`artesania, música en directe, trenet turístic amb visites a l’espai Aqua, balls tradicionals, activitats infantils, trobades, exposició de bolets... i un llarg etcètera.

L'aigua és el tema central de la Fira Guilleries 2018. El subsòl de les Guilleries es caracteritza per la seva abundància d'aigües. Sant Hilari Sacalm, capital de les Guilleries, es va convertir en un gran centre balneari, a la segona meitat del segle XIX després que les aigües de la font Picant fossin declarades d’utilitat pública l’any 1880. Des de l'any 1918, en què ja es comercialitzaven les garrafes d'aigua de taula Font Vella des de Sant Hilari Sacalm fins a la ciutat de Barcelona, aquestes aigües han estat considerades de gran qualitat. La història de les aigües de Sant Hilari Sacalm es podrà veure recreada a la representació del “Tast d’aigües” que es ve fent durant els dies de la Fira. La representació dóna la possibilitat als visitants de convertir-se per unes hores en aquells estiuejants del segle passat que omplien “La Taverna de l’aigua” per prendre les aigües medicinals del municipi.

Entre les novetats hi ha un blog sobre la fira que es presentarà el dia 29 de setembre i podeu consultar a l’enllaç: www.firaguilleries.cat, on també trobareu el vídeo de promoció d’enguany!

Adreça:

Sant Hilari Sacalm

Darrera actualització: 11.10.2018 | 09:31

Imatges