Inauguració del mural ceràmic a la Font de Sant Fèlix

Dimarts, 31 de maig de 2022 a les 18:00

La responsable de Projectes de Promoció d’Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), Marina Calls, l’alcalde de Sant Julià de Vilatorta, Joan Carles Rodríguez, el regidor d’Esports i Esdeveniments, Marc Vilarrasa i la directora artística del Keramik, Núria Nofrarias, van ser els encarregats d’inaugurar el Keramik dissabte al matí amb l'estrena del mural ceràmic a la Font de Sant Fèlix. Aquest mural fou l'últim encàrrec que l'Ajuntament de Sant Julià va poder fer al terrisser Josep Mestres. Les autoritats presents van tenir un record per ell, especialment l'alcalde Joan Carles Rodriguez i la tècnica de turisme i comunicació de l’Ajuntament, Roser Godayol, que va dir unes paraules, en nom de la família Mestres, per agrair l’homenatge que li va fer l’Ajuntament. Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí

Aquest mural va ser l'últim encàrrec que l'Ajuntament va fer a Josep Mestres, mestre terrisser que ens va deixar sobtadament l'estiu passat i a qui l'Ajuntament encarregava les peces que es donaven de record a l'Aplec Caramellaire, a la caminada popular, a les jornades de l'aeròdrom... Lluís Vilalta, com a regidor de Cultura, va arrencar el projecte de la recuperació del mural que ja hi havia hagut a la Font de Sant Fèlix i en Josep Mestres juntament amb el dibuixant que col·laborava habitualment amb ell, Joan Figueras, va començar a treballar en el projecte. Malauradament no el va poder acabar i ho va fer el dibuixant i ceramista Joan Figueras que ha signat el mural amb el nom de Josep Mestres, com a homenatge pòstum. L'alcalde va agrair la col·laboració de Josep Mestres des de la primera edició de la Fira del Tupí i va fer una crida a la conscienciació ciutadana a conservar els béns del municipi, ja que malauradament la nit abans de la inauguració el mural va ser malmès, un acte vandàlic menyspreable, ja que es tracta d'un patrimoni del nostre poble i d'un bé cultural. 

També es va poder visitar una exposició d’alguna de les seves peces més emblemàtiques i un emotiu vídeo de la seva vida i del seu treball com a mestre terrisser,  amb veu de la seva filla, Mariona Mestres.

Darrera actualització: 02.06.2022 | 19:13