Reunió informativa sobre la prolongació de l'itinerari de vianants i bicicletes

Dijous, 24 de març de 2022 a les 08:00

El dimecres 23 de març, a les 7 de la tarda, a l’antic ajuntament de Vilalleons, es va fer una reunió informativa sobre les obres del carril bici i passera sobre Eix a Sant Julià de Vilatorta. 

L'alcalde va explicar que aquest projecte que s'està executant actualment s'hauria d'haver inclòs a les obres de l'eix transversal. Seguidament va explicar els beneficis que aquest projecte aporta a Vilalleons i Sant Julià.

La reunió va comptar amb la presència del Sr.Carles Durán Gutiérrez, Enginyer Tècnic d’Obres Públiques i de l’Enginyeria Civil de Catalunya i que és el responsable de dirigir aquesta obra. Va explicar el projecte detalladament i la prolongació de l'itinerari de vianants i bicis del camí del Casal al camí del Masquí. Aquest camí passa per davant del camí de la Mata i per tant pot significar l’enllaç amb el camí fins a Santa Eugènia de Berga. També va destacar que gràcies na les obres es farà la canalització necessària per instal·lar un nou punt de càmeres de vigilància al camí de la Mata.

Finalment els veïns van participar en el torn obert de preguntes on els veïns de pagès es queixaven especialment del sòl agrícola que s'ha d'expropiar per fer aquestes infraestructures.

Les obres tenen certa dificultat tècnica ja que cal sustentar la passera metàl·lica sobre la base de l'Eix Transversal, al costat dels túnels, per mitjà d'unes sabates de formigó i un sistema de micropilotatge. La durada de les obres es preveu de 7 mesos. Es comunicarà i s'informarà de les corresponents incidències, que es preveuen només a nivell de circulació de vehicles.

El projecte inicialment pujava a 503.911,72 € IVA inclòs. D’aquests la Diputació n’assumiria un 70% (352.738,20 €) i l’Ajuntament un 30% (151.173,52 €). Aquestes xifres han quedat reduïdes gràcies a la licitació de les obres. 

Darrera actualització: 24.03.2022 | 10:33

Imatges