Actes pel 8M: dia de la Dona

Dilluns, 21 de febrer de 2022 a les 16:15

En motiu del dia internacional de la Dona, Sant Julià de Vilatorta es vesteix de lila i s'organitzen diferents actes des de l'Ajuntament per a tots els públics i edats. L'obra de teatre Separades... i què? de la companyia "A mitges" serà la que obrirà els diferents actes que es faran al llarg dels pròxims dies.

La proposta teatral Separades... i què? és una producció de Marià Font interpretada per les actrius Mayte Carreras i Cristina Solà. Dues protagonistes d'allò més divertides que ens faran passar una bona estona el vespre del divendres 4 de març al Saló Catalunya. 

Una és la Ruth, que fa més de 10 anys que ha fet els 40. S'acaba de separar, el seu marit l'ha deixat per la seva secretària de 20 anys, s'ha quedat sense feina i està pendent de desnonament. Afortunadament compta amb el suport de la Mercè, l'altra protagonista, que és la seva millor amiga. La Mercè és més jove que la Ruth. Tronera i esbojarrada, i es marca com a objectiu fer que la seva amiga faci el pas, no tan sols de canviar de casa, sinó també il·lusionar-la amb un canvi de vida. Tot plegat, esdevé una comèdia d'allò més entretinguda on es parlarà de tots aquells temes que amoïna a les protagonistes pròpies de l'edat, la societat i el gènere.

L'obra de teatre està pensada per un públic jove - adult, la qual començarà a les 10 del vespre i tindrà un preu de 4€. Les entrades es vendran a taquilla el mateix dia de l'obra.

 

El següent acte que es durà a terme serà la tercera edició de Dones en marxa! Aquesta activitat, adreçada únicament a dones, nenes i àvies cis i trans, es tracta d'una caminada la qual compta amb dos recorreguts de diferents nivells perquè sigui apta per a totes les persones participants. L'objectiu de la caminada i de la seva metodologia és visibilitzar el paper i el protagonisme de les dones en la lluita pels seus drets i crear un espai on compartir esport i temps lliure amb diferents dones del poble.

La caminada tindrà lloc el diumenge 6 de març a les 10 del matí i es sortirà de la Zona Esportiva, lloc on també s'acabarà. Un cop arribades totes les participants, es procedirà a l'entrega de premis que es donaran per sorteig segons el número de dorsal. Aquests es donaran a les persones que estiguin presents en aquell moment, per aquest motiu, es recomana no marxar fins que no s'hagi finalitzat l'entrega.  

La participació a la caminada és gratuïta però és necessària la inscripció prèvia a través del següent enllaç. Un cop inscrites, s'haurà de passar per l'ajuntament  a buscar el dorsal corresponent. L'horari de recollida dels dorsals serà els dimarts i dijous a la tarda

 

Finalment, des del Punt Jove Tortí, es farà un taller de fotografia participativa el dilluns 14 de març on es treballarà l'autoestima, l'apoderament i l'autoimatge a través de l'autoretrat i la selfie. Aquest taller serà dirigit per Alberto Martín de l'associació el Catalejo, el qual utilitza la fotografia com a motor de canvi personal i social des d'on explicar diferents punts de vista. Des de l'associació ja es portarà el material corresponent per fer el taller, per aquest motiu no caldrà portar cap més material que el telèfon mòbil. El taller començarà a les 5 de la tarda, és gratuït i està dirigit a joves a partir de 12 anys. No obstant, s'haurà de fer inscripció prèvia al Punt Jove Tortí o a través de les xarxes socials @puntjovetorti o del correu sjv.pij@vilatorta.cat. 

Animeu-vos a participar als diferents actes pel dia de la dona!

 

Darrera actualització: 18.03.2022 | 14:54