Blog

 • Terrissers i ocellaires, dues figures que ja formen part de la història de Sant Julià de Vilatorta Terrissers i ocellaires, dues figures que ja formen part de la història de Sant Julià de Vilatorta 17 d'agost de 2021

  Abans de la mecanització, la terrissa s'havia de maurar a mà. En el taulell maurador, els terrissaires removien el fang amb premudes repetides per estovar-lo i barrejar-lo fins aconseguir la consistència necessària i donar-li forma cilíndrica per fer-ne els "pastons" per ser tornejats a la roda i convertir-los en tupins, olles, cassoles, càntirs, etc.

 • Font d'en Titus Font d'en Titus 3 de juny de 2021

  Va ser a principis dels anys seixanta quan la família Morera va adquirir un terreny situat a l’entrada del poble, entre Altarriba, Santa Margarida i la Casanova. 

 • Can Pallàs Can Pallàs 22 de gener de 2021

  Can Pallàs és una obra noucentista de Sant Julià de Vilatorta (Osona) protegida com a Bé Cultural d'Interès Local.

 • Santa Maria de Vilalleons Visita a Santa Maria de Vilalleons 7 de gener de 2021

  L'església de Santa Maria de Vilalleons forma part de les rutes que ofereix Catalonia Sacra. El coordinador del programa de formació, Marc Sureda, ens ofereix una visita comentada.

 • Carrer Montseny Curiositats del carrer Montseny 8 de gener de 2020

  Avui continuem la secció del blog sobre curiositats del nostre poble amb el carrer Montseny.  Esperem que ho trobeu interessant i aneu seguint els nostres articles. Bona lectura i fins aviat!

 • Carrer Sant Roc Curiositats del Carrer Sant Roc 18 de juny de 2019

  Avui continuem la secció del blog sobre curiositats del nostre poble amb el carrer Sant Roc.  Esperem que ho trobeu interessant i aneu seguint els nostres articles. Bona lectura i fins aviat!

 • Av. Puig i Cunyer Curiositats de l'avinguda Puig i Cunyer 3 de maig de 2019

  Avui continuem la secció del blog sobre curiositats del nostre poble amb l'Avinguda de Puig i Cunyer. L'avinguda que connecta Sant Julià de Vilatorta amb Folgueroles porta el nom de Puig i Cunyer, el fundador del Col·legi El Roser. Però, qui era aquest home? Bona lectura i fins aviat.

 • Carrer dels terrissers Curiositats del carrer dels Terrissers 3 de gener de 2019

  Avui continuem la secció del blog sobre curiositats del nostre poble. Us expliquem la història d'un dels carrers més estret, només per a vianants i a la part antiga del poble. El carrer dels Terrissers porta un nom que a cap de nosaltres sona estrany, però per què? Esperem que ho trobeu interessant i aneu seguint els nostres articles. Bona lectura i fins aviat!

 • Carrer del Doctor Sanmartí Curiositats del carrer Doctor Sanmartí 4 de desembre de 2018

  Avui continuem la secció del blog sobre curiositats del nostre poble. Us expliquem la història d'un dels carrers que pocs vilatortins emplaçarien amb exactitud sobre el mapa, el carrer del Doctor Sanmartí. I és que la font dedicada a Joan Sanmartí, al passeig Verdaguer, fa que sovint assimilem aquesta via amb la del doctor. Res més lluny de la realitat: el carrer que porta el seu nom està situat exactament 1.100 metres enllà, a la Font d’en Titus. I, pels qui no l’hem conegut, qui va ser el famós doctor Sanmartí? Esperem que ho trobeu interessant i aneu seguint els nostres articles. Bona lectura i fins aviat!

 • Cartell del carrer dels Comtes de Cabrera Curiositats del carrer dels Comtes de Cabrera 15 de novembre de 2018

  Avui continuem la secció del blog sobre curiositats del nostre poble. Us expliquem la història d'un dels carrers més emblemàtics, el carrer dels Comtes de Cabrera i la seva transformació a través del temps. Esperem que ho trobeu interessant i aneu seguint els nostres articles. Bona lectura i fins aviat!

   

 • Carrer de la Mercè Curiositats del carrer de la Mercè 25 d'octubre de 2018

  Avui encetem una secció el nostre blog sobre cursiositats del nostre poble. Us parlarem dels noms de les cases i els carrers explicant la seva història i la seva transformació a través del temps. Esperem que ho trobeu interessant i seguiu els nostres articles. Bona lectura i fins aviat!

Darrera actualització: 26.10.2018 | 08:14
Darrera actualització: 26.10.2018 | 08:14