Ja us podeu inscriure a l’Espai Familiar curs 2023-2024

Dilluns, 8 de gener de 2024 a les 08:10

L’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta, a través del Consorci Osona de Serveis Socials, continua amb el projecte educatiu i de socialització adreçat a infants de 0 a 3 anys i a les seves famílies. Aquest espai familiar es portarà a terme els dimarts a la tarda, de les 5 fins a dos quarts de 7, a la sala de conferències del pavelló. Recordeu que la participació a l’espai familiar és gratuïta però cal inscripció prèvia a l’ajuntament. L'activitat començarà a partir del 16 de gener, els dimarts a la tarda. Per poder dur a terme l'activitat caldrà que hi hagi un número mínim d'inscrits. 

Els espais familiars són espais creats per infants i famílies on poder jugar, experimentar, moure’s i crear de forma segura i en convivència amb altres infants i adults. Així com també, esdevenen espais compartits amb altres famílies per a dialogar i reflexionar sobre l’experiència d’educar des de l’escolta i el respecte, en un temps exclusiu amb l’infant per aprendre i créixer junts i juntes.

L’ Espai Familiar és un espai educatiu i de socialització adreçat a infants de 0 a 3 anys i a les seves famílies, acompanyades de professionals de l’àmbit educatiu i i social. Aquest ha estat un dels punts forts d’aquests espais, ja que s’ha pogut fer un acompanyament des d’aquesta doble mirada d’atenció a les famílies i als infants. De la mà d’una educadora infantil especialitzada en pedagogia Waldorf i del educador/a social del Servei Bàsic d’Atenció Social referent del municipi, s’ha pogut atendre de forma individualitzada les necessitats de cada infant i família i ajudar-les a enfortir la seva confiança i la seguretat en el seu rol parental. Per a les famílies, un espai familiar obre també la possibilitat de tenir, a part d’aquest suport professional, un suport social a través del grup. Així, per a elles aquest ha estat un espai compartit amb altres famílies on es troben per dialogar i reflexionar sobre l’experiència d’educar, des de l’escolta i el respecte, en un temps exclusiu amb l’infant per aprendre i créixer alhora. Pels infants, un espai familiar és un lloc on poder jugar, experimentar, moure’s i crear de forma segura i en convivència amb altres infants i adults.

Darrera actualització: 10.01.2024 | 08:51