Igualtat

Objectius de la regidoria d'Igualtat

Des de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta treballem els temes relacionats amb la igualtat d'oportunitats entre dones i homes, i amb la igualtat i no discriminació per raó d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. El nostre objectiu ens porta a planificar, programar i elaborar projectes i desenvolupar accions adreçades a eliminar les desigualtats i discriminacions que es donen entre les persones per raó de sexe, de gènere, d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, tant en la vida pública com en la privada.

Els nostres objectius son:

 • Promoure la participació de les dones en la vida pública i social i l'accés a llocs de presa de decisions.
 • Lluitar contra la violència masclista en totes les seves formes (violència física, psicològica, sexual i econòmica) i en tots els àmbits (de la parella, familiar, laboral i social o comunitari).
 • Promoure la corresponsabilitat i facilitar la conciliació de la vida laboral, familiar i personal de la ciutadania i promoure un repartiment equilibrat de l'ús del temps i de les tasques de  la cura de les filles i fills, d'altres persones dependents i de la llar.
 • Afavorir la coeducació.
 • Fomentar la producció cultural de les dones.
 • Fer visibles les desigualtats i discriminacions de gènere en tots els àmbits i contribuir a eliminar-les.
 • Promoure la salut de les dones en totes les seves etapes vitals, tenint en compte la perspectiva de gènere
 • Prevenir la LGTBIfòbia i garantir el respecte a la dignitat i la plena igualtat de drets de les persones LGTBI.
 • Fomentar la creació de grups d'homes per la igualtat.

Documents

Notícies

 • 23 de febrer de 2024 Vols conèixer dones desconegudes que van fer coses realment extraordinàries? Vols conèixer dones desconegudes que van fer coses realment extraordinàries?

  Vine el dissabte 9 de març, a 2/4 de 6 de la tarda, al Saló Catalunya. L’actriu Sílvia Aranda Anyé i la periodista Marta Palencia Lefler ens faran descobrir aquestes Dones Pioneres, Creadores de Grans Indústries. Tens quitxalla i vols venir? Ja no tens excusa, l’Ajuntament facilita un servei de canguratge gratuït a l’Aula de Cultura, de les 17:15 a les 19:.15 hores. Reserva-ho, el més aviat possible, trucant a l’Ajuntament.

 • 23 de febrer de 2024 Torna Dones en Marxa Torna Dones en Marxa

  Vine a caminar amb nosaltres per la Igualtat. Diumenge 10 de març, a les 10 del matí, sortirem de la zona esportiva. És un recorregut fàcil, de 8,5 km, apte per a totes les edats i obert a tothom en suport a la Igualtat. Inscriu-te ja a l’Infovilatorta app: ves a l’apartat esdeveniments i fes la teva reserva.

 • 23 de febrer de 2024 Atenció, arriba l’Escape Vilatorta. Fes la teva reserva Atenció, arriba l’Escape Vilatorta. Fes la teva reserva

  El divendres 8 de març, a les 6 de la tarda, amb l’escape Vilatorta, passejaràs pels carrers de Sant Julià de Vilatorta a través d’un joc de pistes. La finalitat és aconseguir pintar un mural feminista. Fes grups de 3 a 5 persones i truca a l'Ajuntament per fer la teva reserva. Activitat gratuïta i oberta a tots els públics: quitxalla, joventut, famílies, grups d’amics, gent gran, en suport a la Igualtat.

Darrera actualització: 19.01.2024 | 13:50