45è Aplec Caramellaire - 7 d’abril de 2024

Dimecres, 3 d'abril de 2024 a les 08:15

La plaça Major acollirà l’acte central del 45è Aplec Caramellaire en el que hi participaran set colles d’arreu del país i de la Catalunya Nord, amb un repertori molt ampli i variat de caramelles. S’interpretaran peces com ara “Au fadrins que és jorn de festa”, “Benvinguda primavera” i “Ja ha arribat Pasqua Florida”, entre d’altres.

L’Ajuntament ofereix esmorzar i dinar als membres de les colles, que és gratuït pels cantaires i a preu de cost pels acompanyants. També se’ls abona el 50% de l’import del desplaçament, si és en autocar.

La joia de la Pasqua de resurrecció, la primavera, el galanteig, les flors, els ocells, el despertar de la natura... són temes recurrents en moltes composicions de caramelles. D’aquest elements, enguany s’ha escollit les garlandes esgrafiades a la façana de ca la Pipaire com a imatge de l’aplec. Aquesta imatge és reproduïda en els cartells, la portada del llibret i en els plats de ceràmica commemoratius, 

Enguany serà la tretzena edició del nou format del certamen caramellaire que fa 45 que se celebra el diumenge després de Pasqua al nostre poble. L’any 1977 va néixer com a concurs de colles de caramelles es va transformar anys després en trobada caramellaire i finalment reconvertit en Aplec per adaptar-se als nous temps i trobar-li un encaix adient amb el tarannà de les colles.

L’aplec convida expressament un nombre limitat de colles. En ser poques es posa més relleu en la seva presència, amb la qual cosa la participació és més activa. Tot fent el Tomb caramellaire les colles convidades canten una caramella en diversos punts del nucli antic (pl. de l’Ajuntament, c. de Sant Roc, davant del Casal Núria, davant de can Sunyer i pl. de l'Església). A l'escenari de la plaça Major cada colla interpreta 5 o 6 peces.

Per tal de facilitar el desplaçament de les colles, l'organització es fa càrrec del 50% del cost de l'autocar. El punt culminant de la festa és el dinar de germanor que es fa tothom ben entaulat al pavelló municipal.

Les set colles participants en el 45è Aplec Caramellaire:

  • Les Camilleres, de Sallagosa (Alta Cerdanya – Catalunya Nord)
  • Societat Coral la Llanterna, de Súria
  • Coral Anselm Viola, de Torroella de Montgrí
  • Societat Coral l’Aliança, de la Garriga
  • Caramelles Infantils, de Sant Julià de Vilatorta
  • Coral Cants i Rialles, de Sant Julià de Vilatorta
  • Caramelles del Roser de Sant Julià de Vilatorta
Darrera actualització: 04.04.2024 | 14:02