Les nostres festes i fires

Les Caramelles del Roser

Les caramelles és una tradició de Pasqua estesa per tots els Països Catalans.

A Sant Julià de Vilatorta reben el nom de Caramelles del Roser, i són peculiars per la indumentària: capa llarga amb valona sobreposada, barret de copalta i llaç català de color vermell. Els caramellaires porten una vara tornejada anomenada bordó, i mentre caminen interpreten els Goigs del Roser, segons la variant oriünda que s’ha conservat per tradició oral des de la constitució de la confraria el 1590. Són, per tant, les caramelles més antigues de Catalunya.

El dia de Pasqua Florida té lloc la cantada de caramelles i una setmana després la trobada de caramellaires d’arreu de Catalunya.

keramik, una festa d’experiència amb fang

Has pensat alguna vegada en l’experiència de tocar el fang i crear una peça única feta per tu? Amb les teves pròpies mans?

Aquest any la Fira del Tupí s’ha convertit en el Keramik, una festa d’experiències amb fang, un taller obert on podràs conèixer les tècniques, disseny i art de la mà de ceramistes i terrissers emergents i professionals per crear les teves peces fetes amb les pròpies mans, creativitat i enginy.

Ceramistes emergent, artesans professionals i marques independents seran presents en el Keramik, en el mercat de la ceràmica i el mercat de l’escorxador on mostraran i vendran productes funcionals i de disseny fets de forma artesanal i amb produccions locals a petita escala.

La fira comptarà amb el trepitja fang on per un dia el parc de les Set Fonts de Sant Julià de Vilatorta es transformarà en un espai on els visitant crearan una obra de ceràmica col·lectiva a través de la performance.

El Keramik també tindrà un espai gastronòmic amb música i exposicions en un entorn immillorable i reformat en el parc de les Set Fonts, on es podrà gaudir de tota la festa de la Ceràmica!

Ceràmica oberta, per a totes les edats, gustos i estils.

  • No s'han trobat resultats.
Darrera actualització: 08.01.2021 | 09:02
Darrera actualització: 08.01.2021 | 09:02